Iedereen heeft behoefte aan zelfzorgproducten voor het persoonlijke welzijn. Veel mensen denken dat persoonlijke gezondheidszorg uitsluitend betrekking heeft op doctoren, artsen, verpleegkundigen en ziekenhuizen. Iedereen heeft behoefte aan bepaalde verzorgingsproducten, ongeacht zijn beroep, leeftijd, gezondheidstoestand en geslacht.

Zelfzorgproducten zoals neusspray kopen bij de apotheek kan voor sommigen essentieel zijn, als het gaat om zelfzorg. Mensen leiden tegenwoordig een heel druk leven, waardoor weleens vergeten wordt hoe belangrijk zelfzorg is. In de huidige tijd is er gelukkig voor alles een oplossing. Wanneer je niet de mogelijkheid hebt om de deur uit te gaan kun nog altijd online zelfzorgproducten zoals neusspray kopen bij Livsane.

Zelfzorg is een goede oplossing als je jezelf gestrest voelt en wanneer het helpt je het verslechteren van je gezondheidstoestand voorkomen. Wanneer je altijd last heb van dezelfde terugkerende problemen, is het belangrijk om essentiële producten in huis te hebben.

 

Neusspray, je kunt het maar beter in huis hebben

Proberen te slapen met een verstopte neus, kan wel is een heel onrustige nacht gaan worden. Een verstopte neus is het resultaat van een ontsteking van het epitheelweefsel van het neusslijmvlies van verschillende oorzaken en de permeabiliteit(doordringbaarheid) van de bloedvaten in de neusholte. Vaak ontstaan de symptomen door ziekten of allergieën, zoals: hooikoorts, verkoudheid of griep. Zelfzorgproducten zoals neusspray kopen bij de apotheek is een goede keuze om je conditie te verbeteren.

De belangrijkste indicaties voor het gebruik van zelfzorgproducten die helpen bij het verlichten van een verstopte neus (in de vorm van een neusspray) zijn de volgende symptomen:

  • Loopneus bij griep of verkoudheid
  • Sinusitis (bijholteontsteking) veroorzaakt door verkoudheid of luchtvervuiling
  • Allergische en niet-allergische rhinitis

Bij het toepassen van dergelijke zelfzorgproducten werken de hoofdbestanddelen op de adrenaline-receptoren op het slijmvlies van de neusholte. Deze doen de bloedvaten vernauwen, waardoor er een afname van de verstopte neus optreedt.

 

Direct verlichting door neusspray

Zelfzorgproducten zoals neusspray uit de apotheek zorgt vrijwel direct na het aanbrengen voor verlichting. Deze verlichting van de neus kan wel zes tot acht uur duren, daarna zal het weer nodig zijn om de spray opnieuw te injecteren. Gedurende heel die tijd zal de spray voor een verademing geven dat voor herstel zorgt voor doorgankelijkheid in de neusgaten, buizen van Eustachius en sinussen. Je zult je stukken beter voelen waardoor de kans op complicaties afnemen.

 

Lees altijd de bijsluiter

Ook zo tijdens de zwangerschap. Praktisch alle neussprays voor de behandeling van een verstopte neus zijn gecontra-indiceerd tijdens de zwangerschap, omdat ze een vasoconstrictie effect hebben. Laat je in zo’n geval altijd adviseren door een specialist. De beste optie voor zwangere vrouwen zijn sprays op basis van zeewater. Sommige ingrediënten van bepaalde neussprays kunnen voor allergieën zorgen en kunnen een reden zijn om het niet te gebruiken voor mensen die lijden aan:

  • Hart- en vaatziekten
  • Suikerziekte
  • Hyperplasie
  • Schildklier problemen
  • Ernstig verhoogde bloeddruk