In vrijwel alle medische situaties, zoals een opname in een kliniek of ziekenhuis, is het eerste punt van zorg het opnemen van de temperatuur van de patiënt. Dat betekent het gebruik van een thermometer die een nauwkeurige meting geeft.

In het geval van een orale thermometer kunnen patiënten niet communiceren – ze worden letterlijk het zwijgen opgelegd terwijl hun temperatuur wordt opgenomen. We weten dat welke methode ook wordt gebruikt, een impact heeft: in een recent onderzoek onder volwassenen die de afgelopen twee jaar een of meer nachten in een ziekenhuis hadden doorgebracht, herinnerde 85 procent zich welk type thermometer op hen was gebruikt. Gebruik daarom een oorthermometer.

Die eenvoudige interactie kan de toon zetten voor de rest van hun ziekenhuisverblijf, inclusief hun vertrek, wanneer hun temperatuur opnieuw wordt gemeten, en hun bezoek beëindigt. Dus wanneer patiënten hun ziekenhuiservaring enquête invullen, kan deze kleine maar essentiële interactie voor of tegen het ziekenhuis werken.

Slapende patiënten laten slapen

Weinig dingen zijn belangrijker voor een spoedig herstel van een patiënt dan ervoor te zorgen dat ze een goede nachtrust kunnen krijgen. Als ze dat niet kunnen – of het nu gaat om hard geluid, tl-verlichting, nachtelijke rondes of controles van de vitale functies – brengt dit niet alleen hun gezondheid en herstel in gevaar, het kan ook de beoordeling van een ziekenhuis schaden.

Ziekenhuizen in het hele land, die graag willen evolueren naar meer patiëntgerichte zorg en positieve beoordelingen van patiëntervaringen willen verkrijgen, proberen verschillende maatregelen om patiënten een goede nachtrust te geven. Deze omvatten het installeren van ambiente white-noise machines; gebruik van geluidsabsorberende plafondtegels en tapijten; nachtelijke activiteit beperken tot het strikt noodzakelijke; en het instellen van gedefinieerde slaapuren waarin er geen routinematige controles van de vitale functies zijn.

Praktijk

De al lang bestaande praktijk om midden in de nacht vitale functies te controleren, wordt echter nog steeds toegepast in de meeste ziekenhuizen. Kleine stappen kunnen grote stappen betekenen in het verhogen van de efficiëntie van het personeel en de tevredenheid van de patiënt

Elke dag worden in ziekenhuizen in het hele land miljoenen temperaturen gemeten en elke thermometer moet tussen het gebruik door worden gedesinfecteerd. Voor sommige thermometers worden dagelijks miljoenen wegwerphoezen gebruikt en weggegooid. 

Als het gaat om het verlenen van zorg in ziekenhuiskamers, kan het verminderen van het aantal stappen dat een verpleegkundige moet nemen om een ​​taak te voltooien snel leiden tot een betere patiënttevredenheid en tijdwinst voor het personeel.

Thermometer

Zoek in het geval van thermometrie naar modellen die aan de muur naast het bed van de patiënt kunnen worden vastgemaakt, zodat ze precies zijn waar ze moeten zijn, en dezelfde thermometer elke keer op dezelfde patiënt wordt gebruikt. De tijd nemen om een ​​apparaat te vinden dat zo eenvoudig is als een thermometer, samen met de bijbehorende stress, eist zijn tol van zowel verpleegkundigen als patiënten.

Je kunt o.a. thermometers bestellen bij de medische groothandel.