Heb je een looprek nodig om weer mobiel te worden? Dan zijn er verschillende zaken waar je op moet gaan letten. Deze looprekken komen namelijk in een groot aantal modellen, waardoor je er altijd een kunt vinden die bij jou past. Ook zijn er een groot aantal specialisten die jou bij de aankoop kunnen helpen. Een van de bedrijven die hierbij niet over het hoofd gezien mag worden, is Podobrace. Maar welke factoren moeten te allen tijde meegenomen bij het maken van een keuze? Onderstaande informatie helpt jou hiermee op weg, zodat jij de beste keuze maakt.

 

De hoogte van het looprek

Een looprek moet altijd goed bij jouw lichaam passen. Je kunt namelijk niet zomaar de eerste de beste aanschaffen. Je gaat namelijk merken dat je door de juiste modellen in handen te krijgen, je beter gaat lopen en het daardoor ook een stuk eenvoudiger wordt. Het is daarom belangrijk dat je in eerste instantie gaat kijken naar hoe jij staat en hier de hoogte van het rek op aan gaan passen. Zo moeten de handvaten op de juiste hoogte zitten. Je kunt hier altijd bij geholpen worden door een professional, zodat je geen foute keuze maakt.

 

De handvaten met voldoende grip verkrijgen

Als je het looprek aanschaft, moet je ook naar de grip gaan kijken. De handvaten kunnen in verschillende varianten komen, waarbij je ook weer meer comfort krijgt. Het is daarbij altijd belangrijk dat je eerst gaat kijken naar de handvaten. Ergonomische handvaten liggen altijd goed in de hand. Door hierbij rubberen handvaten te maken zul je ook niet snel wegglijden. Dit is nodig om het rek te kunnen verplaatsen. Bij iedere stap moet je namelijk voldoende grip houden, zodat je op het rek kunt blijven steunen tijdens het lopen en bewegen.

 

Tussendoor kunnen zitten

Als je de mogelijkheden voor jezelf op een rij zet, kun je ook ontdekken dat er een looprek met of zonder zitje te vinden is. Als je regelmatig langere wandelingen wilt maken en daarbij tussendoor pauze moet houden, wil je ook even kunnen zitten. De zitplank en de handvaten geven jou dan weer voldoende houvast om op te staan en jouw reis te vervolgen. Ook hierbij moet je opletten dat de plank op de juiste hoogte zit, zodat je niet te ver door jouw knieƫn hoeft te gaan. Dit is immers niet handig als je minder mobiel bent.

 

Op basis van advies een aankoop

Het blijft altijd belangrijk dat je zoveel mogelijk naar jouw eigen situatie gaat kijken als je een looprek aanschaft. Je kunt daarom altijd advies vragen bij de professional. Die kan samen met jou gaan bekijken welke wensen je hebt en waar het rek aan moet voldoen, zodat ook alles aangemeten kan worden. Hierdoor hoef je het nooit te doen met minder en worden de mogelijkheden eindeloos gemaakt. Daarna is het alleen nog een kwestie van de aankoop voltooien, zodat je binnen een korte tijd weer mobiel bent en veel zaken zelf kunnen doen.