De kans is groot dat er wel eens een dag is dat je je niet goed in je vel voelt. Wanneer dit gevoel een langere tijd aanhoudt, kan het helpen om met iemand over je problemen te praten. De stap zetten om met een psycholoog te praten is voor sommige mensen nog groot, maar vaak kunnen ze helpen om met je problemen om te gaan.

Verschil tussen psycholoog en psychiater

Het grote verschil tussen een psycholoog en een psychiater is dat een psychiater geneeskunde heeft gestudeerd en zich nadien heeft gespecialiseerd in de psychiatrie. Een psycholoog heeft een opleiding psychologie gevolgd en mag, in tegenstelling tot een psychiater, geen medicijnen voorschrijven.

Gesprek online

Vandaag de dag kan je ook praten met een psycholoog op afstand. Je kan in je vertrouwde omgeving van je eigen woning blijven. Er bestaat namelijk een mogelijkheid om online via een videochat te praten met een psycholoog. Het voordeel hiervan is dat je ook overal ter wereld beroep kan doen op een psycholoog indien je dit nodig hebt. Je kan er zelfs voor kiezen om gewoon via een chatfunctie te praten, al wordt een videochat toch aangeraden bij zwaardere problemen. Zo zie je ook de persoon waarmee je contact hebt waardoor het gesprek iets eenvoudiger verloopt.

Wat zijn de kosten van een gesprek?

Een kennismakingsgesprek is vaak kosteloos. Zo kan je voor jezelf uitmaken of je je goed voelt bij de persoon in kwestie. Elke sessie die daarna volgt, heeft bij De Online Psycholoog een kostprijs van 95 euro. Na de sessie krijg je meteen een factuur die ook voldoen moet worden voor je een volgende sessie kan inplannen.